Comença la III Edició del concurs RedeSTEAM

Ets docent de secundària? Aquest concurs t’interessa. Dirigit a alumnes de 3r i 4t d’ESO o FP equivalent, es desenvolupa un projecte d’aula que acosti a les joves a les matèries STEAM. Fins al 30 d’abril, inscriu-te i participa!

RedeSTEAM és un concurs que desafia a alumnes de 3° i 4° de E.S.O o FP equivalent a crear projectes tecnològics i científics que contribueixin a un món més sostenible social i ambientalment.

L’objectiu del certamen és fomentar entre les joves de 14 i 16 anys l’estudi de les disciplines STEAM, això és, de la Ciència, la Tecnologia, l’Enginyeria i les Matemàtiques en connexió amb les Arts i Humanitats.

A Espanya, només el 13% de l’alumnat en les branques de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques són dones. Com a resultat, el talent femení està absent o és minoria en sectors productius essencials per al desenvolupament del país.

Aquesta segregació laboral té greus conseqüències presents i futures. Perpetua la bretxa de gènere, ja que les professions masculinitzades tenen major valoració econòmica i social; impacta en l’economia perquè si s’equiparés la participació laboral de les dones a la dels homes el PIB augmentaria fins a un 19%; i es construeix un futur sense la pluralitat i riquesa de visions i capacitats que aporten els equips diversos.

RedeSTEAM va a l’arrel del problema en impulsar l’apoderament femení en les disciplines STEAM des d’estadis primerencs de l’educació.