Artemis, una nova era d’exploració espacial

Activitat online per a centres educatius

Per a professorat d’ESO i Batxillerat que estigui interessat a treballar amb el seu alumnat el projecte Artemis.

La NASA, juntament amb l‘Agència Espacial Europea (ESA) i altres agències espacials, ha començat una nova era d’exploració espacial: el Projecte Artemis.

El Parque de las Ciencias de Granada i el Festival Gravite us conviden a conèixer de la mà de l’enginyer andalús a la NASA, Carlos García-Galán, en què consisteix el projecte Artemis i detalls de l’exploració tripulada a la Lluna; i com es prepara el salt a Mart. 

Carles García-Galán és el responsable de la integració del Mòdul de Servei Europeu (EMS) de la nau Orió. A més és un gran divulgador i les seves conferències públiques inspiren centenars de joves de la ‘generació Artemis’, la generació que portarà a l’ésser humà a Mart.

Aquesta interessant activitat pretén donar a conèixer l’exploració espacial des d’un punt de vista internacional i els beneficis que aporta a la humanitat. A més, servirà d’inspiració a l’alumnat participant i afavorirà el seu interès pels estudis STEM.

T’atreveixes a somiar? En els propers anys serem testimonis de com l’ésser humà torna a la Lluna i assistirem als llançaments dels mòduls que conformaran Gateway, l’estació lunar internacional. Veurem també astronautes de l’ESA trepitjant la Lluna.

  • Data i hora: dijous 22 de febrer de 12:00 h a 13:00 h.
  • Nivell educatiu: ESO, Batxillerat i Formació Professional
  • Inscripció online des del dimecres 14 de febrer a les 12:00 fins al dimecres 21 de febrer a les 12.00 h. L’enllaç de connexió s’enviarà a partir del 20 de febrer al correu registrat.

L’activitat serà emesa en línia en directe per a tots els centres que hi vulguin participar. I, presencialment, hi podran assistir fins a 400 estudiants.

Prepara preguntes amb el teu alumnat i envia-les. L’organització seleccionarà 3 preguntes que seran formulades en directe al científic.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats amb motiu del programa d’activitats en línia associat a la celebració de la 26a Fira de la Ciència del museu del Parque de las Ciencias de Granada.