Participa a RetoTech

T’interessa participar en un projecte educatiu relacionat amb la robòtica i el pensament computacional ❓
… que dona formació als docents, dotació en forma de material pel teu centre i té un esdeveniment públic per mostrar les feines realitzades durant el curs…
Idò t’interessa👉 #retotech de Fundación Endesa

Tens tota la informació aquí 👇

 
 

Estimats amics,

La Fundació Endesa, en el seu compromís amb l’emprenedoria tecnològica i la innovació educativa, llença la IX Edició de RetoTech_Fundacion_Endesa.

Aquesta nova edició està dirigida a centres d’Educació Primària i Secundària Obligatòria de la Comunitat de Madrid, Aragó, Andalusia, Catalunya e Illes Balears, centres d’Educació Secundària Obligatòria de Illes Canàries i centres d’Educació Primària de la Comunitat d’Extremadura.

RetoTech_Fundacion_Endesa té com a objectiu formar a professors i alumnes en l’emprenedoria tecnològica, així com fomentar les vocacions STEM entre els més        joves. El juny de 2024 es celebraran els Festivals RetoTech_Fundació_Endesa, on els centres participants tindran l’oportunitat de presentar el seu projecte tecnològic.

Com s’indica a les bases del projecte publicades al web, la Fundació Endesa dotarà a totes les candidatures seleccionades i que participin al projecte per primera vegada amb 10 kits de robòtica Zum Kit Advanced o Zum Kit Junior, a més d’una impressora 3D. Les candidatures seleccionades participants en edicions anteriors seran dotades amb 3 kits de robòtica o una impressora 3D (l’elecció es farà en el moment d’enviar la inscripció, segons disponibilitat i dotació de material entregat en edicions anteriors). A més, un professor/a de cada centre de primera participació tindrà l’oportunitat de rebre formació reglada (depenent del reconeixement de crèdits ECTS segons cada Comunitat Autònoma), on treballarà la didàctica de la programació i la robòtica amb Arduino, la programació d’aplicacions mòbils (només a secundària) i el disseny i la impressió 3D. Pels centres que ja van participar anteriorment, l’assistència a les formacions no serà obligatòria.

A més, cada centre participant comptarà amb fins a 3 llicències Pla Docent Bitbloq pel seu ús durant el projecte 2023 – 2024, i així poder accedir a una eina educativa per treballar a l’aula la programació, la robòtica, el disseny 3D i les aplicacions mòbils, juntament amb un sistema complet de gestió de l’aula

Durant els mesos de novembre, gener i febrer es proposaran diversos reptes per a treballar a l’aula (amb els seus corresponents manuals pel docent). Aquests serveixen “d’entrenament” per aprendre a dominar les eines que després s’utilitzaran per a desenvolupar el projecte final del Festivals RetoTech_Fundació_Endesa.

Durant el curs escolar es durà a terme un seguiment en línia dels centres participants, oferint-los suport tècnic i pedagògic al llarg del curs.

Si vols innovar a l’aula, t’interessa la robòtica, el disseny i impressió 3D i crear aplicacions mòbils, participa amb els teus alumnes en el gran festival tecnològic: apunta’t!. Teniu fins al 6 d’octubre per lliurar la vostra vídeo-candidatura.

Comptem amb la vostra participació per realitzar junts aquest gran projecte.

Moltes gràcies.

Salutacions.

 

El període d’inscripció per participar en la novena edició dels premis RetoTech ja ha començat i estarà obert fins al 6 d’octubre.

Aquí podeu consultar la convocatòria. (Bases).

Conselleria Educació i Universitats