El CEIP Climent Serra i Servera guanya el Premi Nacional eTwinning 2023

El CEIP Climent Serra i Servera guanya amb un projecte sobre Fake News

El projecte Pax Media ha estat guardonat a la categoria de primària i és el resultat de la col·laboració entre el centre públic de Porreres i dos instituts de França i Itàlia. També ha estat reconegut amb el segell de qualitat europeu.

El jurat n’ha destacat la capacitat de desenvolupar el pensament crític dels alumnes, reflexionant sobre com es presenta la informació amb l’objectiu de detectar Fake News. Durant el desenvolupament del projecte s’han treballat continguts que permeten distingir notícies falses, tan en imatges com en texts.

Com a resultat, s’ha creat un joc en línia en obert que contés preguntes sobre manipulació de gràfics i imatges i com identificar articles falsos.

El mestre guardonat, Guillem Amer, rebrà el premi en una cerimònia que tindrà lloc divendres 16 de juny a Lanzarote. S’entregaran deu premis repartits en sis categories: infantil, primària, ESO, batxillerat, alumnes implicats d’FP i equips multidisciplinars. Entre els assistents, destacar la presència de la ministra d’Educació, Pilar Alegría.

Els centres participants han estat el CEIP Climent Serra i Servera de Porreres, el Collège Arthur Rimbaud de Latille, França i Ludovico Docimo de Rose, Itàlia.

 

 

Aquí a sota teniu el joc, esperam que el gaudiu: