Cas Capiscol participarà a la final del Superreto Digicraft

El CEIP Cas Capiscol de Palma (Mallorca) és el centre que representarà a les Illes Balears a la gran final del Superreto #Digicraft el proper dia 14 de juny. 

Per aquest motiu la directora de la Fundación Vodafone, Glòria Placer, es va desplaçar al centre acompanyada de na Yolanda Martinez, cap de Servei TIE, en representació de la Conselleria d’Educació. També van acudir els assessors d’IBSTEAM Eloy Bosch, Andrea Fernández i Xavier Ferriol com a responsables dels programes de robòtica educativa.

Els alumnes del centre van fer la presentació del seu projecte i van presentar les feines.  Na Glòria Placer va aprofitar per fer entrega del premi, en l’edició d’enguany és un kit de material de robòtica valorat en 300 euros. 

Podem dir que els alumnes del CEIP Cas Capiscol han resolt de forma excel·lent el #Superepte que han proposat des de #Digicraft i que la feina feta pels alumnes de cinquè i sisè de forma col·laborativa ha estat magnífica i plena d’aprenentatges, no sols tecnològics. 

De fet, tenen previst compartir aquests aprenentatges amb els companys del centre Mater Misericordiae  els quals visitaran el centre de Cas Capiscol. Aquests alumnes han preparat una sèrie d’activitats per mostrar als companys visitants. 

Finalment, es va desitjar molta sort al grup de 5 alumnes i els dos docents del centre es desplaçaran a Madrid per presentar el seu projecte.

Els alumnes de CEIP Cas Capiscol que representaran a les Balears al Superreto Digicraft de la Fundació Vodafone van fer un taller de robòtica al seu centre i per un grup d’alumnes del Centre d’educació Especial Mater Misericordiae. 

 

Dia 7 de juny devers les 9:30  arribaven al centre de Cas Capiscol els alumnes de Mater i es trobaven el material preparat en 6 zones distintes. En petits grups van poder gaudir de les explicacions i de la pràctica de tots els materials. 

 

Les activitats proposades eren les que han après durant tot l’any i és que el fruit de les formacions docents fetes durant l’any han acabat en una transferència a l’aula i anat més enllà, arribant a l’aprenentatge entre iguals.  

 

Cal destacar que poder utilitzar la dotació del material amb els Kits de Digicraft afavoreix aquestes activitats.  

 

Poder veure com els alumnes mostren les feines a altres alumnes d’un altre centre és una evidència que ajuda a entendre que s’han assolit nombrosos aprenentatges i destacar que es posen en marxa d’altres. I és que poder conviure alumnes de distints centres amb una realitat distinta és una bona forma de conviure amb la diversitat.   

 

També han aprofitat per poder explicar el seu projecte TERRA i així han practicat per a la final de dia 14 de juny.  

 

Volem agrair a tots els implicats la realització d’aquestes activitats i la predisposició per tal d’incrementar aprenentatges que van més enllà del currículum.