L’equip del CEP IBSTEAM prepara el pla de formació del curs 23-24

Dimecres dia 3 de maig l’equip del CEP IBSTEAM ens vam reunir a la seu de Menorca per molts motius, el principal era el de coordinar els distints projectes.

Els amfitrions, companys de Menorca ens van mostrar les instal·lacions de la seu al parc bit i van compartir amb nosaltres distints projectes pioners que es fan a l’illa. Alguns exemples són el FABLab o el material específic que utilitzen als tallers de robòtica del programa Salut Jove del Consell de Menorca, així com altres actuacions que realitzen amb la UIB, la Fundació AMAC entre d’altres.

 

D’una banda, vam començar amb l’anàlisi de les formacions, dels materials i de la tasca que duen a terme els formadors i formadores de les 5 tandes de formació en competència digital docent. Es van actualitzar detalls que afectaran la 6a tanda, que es tancarà el pròxim dia 7 de maig. A hores d’ara, ja podem avançar que 13.000 docents de les Balears tenen alguna de les àrees de la competència digital docent acreditades (a final de curs donarem detalls més concrets de les xifres)

D’altra banda, vam valorar de forma positiva l’estat de la realització per part dels centres educatius dels plans digitals, tots fan un gran esforç per poder arribar a final de curs amb el seu PDC aprovat per claustre i consell escolar. Som conscients que cada centre té la seva idiosincràsia i per aquest motiu oferim una atenció personalitzada des de l’equip del CEP IBSTEAM. El nostre assessorament arriba a tots els centres educatius de les Illes Balears i es varen consensuar estratègies d’assessorament i acompanyament en el procés.

L’altre punt important de la sessió fou el disseny del pla de formació en competència digital per als docents de les Illes Balears. El nou programa comptarà amb noves formacions per atendre les diferents demandes que hem tengut durant aquest curs escolar amb la intenció que tots els docents dels diferents nivells i especialitats puguin incorporar les competències digitals al seu dia a dia així com atendre al currículum vigent.

Un dels nostres objectius juntament amb el Servei de Tecnologies de la Informació a l’Educació és aconseguir que el 80% del professorat de les Illes acrediti la seva competència digital. Per aquest motiu treballam per ampliar les formacions en les 6 àrees del nou marc de referència.

La trobada ha posat els fonaments d’una feina que ara l’equip del CEP IBSTEAM continuarà desenvolupant durant les pròximes setmanes.