Programa Digicraft a Eivissa

Dimarts dia 28 de març de 2023, els nens i nenes de 6è B del CEIP s’Olivera (Eivissa) es van convertir en veritables mestres i van ser els encarregats d’impartir una activitat de DigiCraft a l’alumnat de 5è del CEIP Sa Joveria. 

Va ser una manera original de donar a conèixer el programa educatiu DigiCraft, de la Fundación Vodafone España, que es porta a terme al centre durant aquest curs i també en l’edició de l’any anterior. 

Un total de 50 alumnes del CEIP Sa Joveria es van beneficiar d’aquesta iniciativa, promoguda per IBSTEAM, en què els participants van construir un circuit d’Electro Golf, sempre amb l’ajuda dels  “mestres” del CEIP s’Olivera. 

L’Electro Golf és un joc semblant al minigolf, però que, connectat a l’ordinador amb la placa Makey Makey, emet sons quan el disc, que fa de pilota, xoca amb un obstacle. A més, van personalitzar el joc amb Scratch per triar els sons. 

En aquest vídeo tenim el testimoni d’en Roc i n’Adrianna (alumnes del CEIP s’Olivera):

Alumnat i docents van gaudir-ne molt, cadascú des d’un punt de vista ben distint. Els docents de S’Olivera com na Paula Tous en veure els seus alumnes explicant els aprenentatges adquirits. I és que els docents han fet la formació de tres itineraris per poder treure profit a la dotació que acompanya aquest programa. D’altra banda, els alumnes de Sa Joveria que han pogut fer de mentors i aquells que reben el taller per fer una activitat ben distinta que els ha engrescat de cara al curs que ve per emprar maquinari i desenvolupar el pensament computacional. 

Això no acaba aquí, ja que dimarts dia 4 d’abril, va ser el torn de l’altre 6è A del CEIP s’Olivera, grup guanyador del SuperReto DigiCraft 2022, que va dur a terme l’Electro Golf en una altra escola, en aquest cas el CEIP Portal Nou; per la qual cosa, uns 50 alumnes més reberen aquesta formació de la mà dels seus companys i companyes.

És una activitat coordinada des del CEP IBSTEAM amb els assessors d’Eivissa, en Pep Toni Miras i na Chelo Carrión, juntament amb l’assessor Xavier Ferriol que s’encarrega del programa Digicraft.  

Teniu més informació del programa Digicraft fent clic a la imatge