Reconeixement de la lluita per la igualtat (Premis IbDona)

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha lliurat aquest dijous 9 de març, en el Teatre Principal d’Inca, els premis que atorga l’Institut Balear de la Dona (IbDona) en reconeixement de vuit dones i entitats que han destacat per la seva tasca en favor de la igualtat.

Des de la seva fundació l’any 2020, el centre de professorat IBSTEAM ha treballat en dues línies de feina: el desenvolupament de la competència digital de l’alumnat, professorat i famílies i l’impuls a les iniciatives STEAM mitjançant projectes que fomentin les vocacions científiques i tecnològiques entre la joventut i sobretot en el cas de les nines per combatre l’escletxa de gènere. 

Per això, tant en l’àmbit de les Illes Balears amb el concurs escolar de vídeos “Jo també vull ser científica” que ja va per la seva 3a edició com dins els projectes Erasmus+ a nivell europeu, IBSTEAM treballa conjuntament amb els centres educatius de les Illes Balears per mostrar i visibilitzar la dona científica i fer-la un referent per a les futures generacions:

  • Concurs escolar “Jo també Vull Ser Científica” més de 600 vídeos presentats de tots els nivells educatius (infantil, primària, secundària i Batxillerat).
  • Projecte Erasmus+ KA226 “STEAMing for the future” intercanvi de bones pràctiques entre centres escolars de la ciutat de Pori (Finlàndia), Gènova (Itàlia) i les Illes Balears en matèria de STEAM amb èmfasi en combatre l’escletxa de gènere en vocacions cientificotècniques.

Projecte Erasmus+ KA210 “Science? That’s a good story!” és un projecte entre Itàlia i les Illes Balears (IC Marcelline: Foggia, Scuola di Robotica: Gènova, CEIP Pare Bartomeu Pou: Algaida i IBSTEAM) l’objectiu del projecte és promoure l’interès i la curiositat en les matèries STEAM, per la qual cosa s’han dissenyat 7 situacions d’aprenentatge de dones i homes científics on a part de treballar l’àrea STEAM amb experiments, robòtica i competència digital, es pretén millorar les habilitats de comprensió lectora i l’expressió oral de l’alumnat. Les dones científiques triades han estat històricament oblidades o injuriades pels seus col·legues.

Des d’IBSTEAM volem agrair aquest reconeixement atorgat per IbDona, així com als docents i alumnat que cada any col·labora en els projectes que impulsam des del centre, aquest premi ens dona forces per continuar treballant amb aquesta finalitat.

Us deixam  les imatges de l’acte per aquells que no l’heu pogut viure en directe.