World Robot Olympiad (WRO)

La WRO és una competició internacional de robòtica educativa adreçada a joves que tenen entre 6 i 19 anys. Els equips participants dissenyen, construeixen i programen robots per superar reptes.

La WRO és una oportunitat perquè els joves s’acostin d’una manera lúdica a la tecnologia i l’enginyeria. Amb l’orientació d’un entrenador, els estudiants han de construir un robot innovador que haurà de superar un repte. D’aquesta manera, aprendran i demostraran la capacitat que tenen de resoldre problemes, al mateix temps que desenvoluparan competències personals.

Actualment, la WRO s’organitza a més de 75 països de tot el món. A l’Estat espanyol, hi participen 500 equips i es fan més de 20 tornejos locals i una final nacional. Els guanyadors de la final nacional progressen a la final internacional.

A les Illes Balears, el torneig local es disputa a tres seus: WRO Mallorca (organitzat per la UIB), WRO Menorca (amb la col·laboració de la UIB) i WRO Eivissa.


Cada any la WRO proposa diversos reptes agrupats per categories en funció de l’edat dels participants. El catàleg complet de categories es pot consultar a la web https://www.wroboto.es. La WRO Mallorca oferirà les categories següents:

  • RoboBasic (de 6 a 12 anys)
  • RoboMission Elementary (de 8 a 12 anys)
  • RoboMission Junior (d’11 a 15 anys)
  • RoboMission Senior (de 14 a 19 anys)