Coneixeu Joan Fuster?

L’any 1922 naixia a Sueca l’intel·lectual valencià més important del segle XX. Per aquest motiu la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears han declarat el 2022 com a Any Joan Fuster, amb motiu del centenari del naixement d’aquest intel·lectual, escriptor i activista cultural. Enguany per aquest  motiu s’han realitzat diferents commemoracions al llarg de molts indrets arreu dels territoris del domini lingüístic català. La celebració de l’Any Joan Fuster a les Illes Balears s’encetà el passat mes d’abril i ha estat impulsada des de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i en concret de la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística i la Direcció General de Política Lingüística. Tota la informació relativa a aquesta commemoració es pot trobar a anyjoanfuster.illesbalears.cat. Trobareu material, textos, aforismes per saber qui era i què representa Joan Fuster en el panorama cultural de la llengua catalana. També podeu adquirir entrades gratuïtes per l’acte final d’aquesta celebració que es farà a Porreres el proper dia 30 de novembre.

 

 

És una delicia que recomanam escoltar Jaume Pérez Muntaner al documental, L’empremta de Joan Fuster,  aquest professor que  ha transmet durant molts anys a les seves classes universitàries l’estima per la literatura, conta de primera mà com va ser la vida del seu amic. L’empremta de Joan Fuster es pot veure en la televisió a la carta a IB3 i À punt Mèdia. El podeu veure als diferents enllaços fent clic a les imatges:

 

Aquest documental, dirigit per Jordi Call i produït per Agustí Mezquida per a València Imagina Televisió (VITV), compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a través de l’IVC, À Punt Mèdia, Televisió de Catalunya (TV3) i Televisió de les Illes Balears (IB3).

 La millor forma de conéixer Joan Fuster és sense cap dubte llegir-lo, però potser el recull d’informacions i la quantitat de recursos que s’han generat al voltant seu són la mostra més clara que la seva obra continua vigent.  Aquí us oferim una sèrie d’enllaços que esperam siguin del vostre interès.