23 centres educatius de Balears participaran en la VIII Edició de RetoTech

La Fundació Endesa ha seleccionat a 23 centres educatius de Balears -nou d’educació primària i 14 de secundària- per a participar en la VIII Edició de RetoTech, el projecte de caràcter educatiu que fomenta l’emprenedoria tecnològica.

 

En una nota de premsa, la Fundació Endesa ha detallat que, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació i Formació Professional, té l’objectiu d’impulsar iniciatives que “transformen i innovin l’educació dels més joves”.

 

La Fundació Endesa ha dotat a totes les candidatures seleccionades i que participen en el projecte per primera vegada amb deu kits de robòtica, a més d’una impressora 3D. Els centres triats en anys anteriors han rebut tres kits de robòtica o una impressora 3D.

 

D’aquesta manera, els centres educatius de Secundària que participen en els projectes tecnològics RetoTech durant aquest curs acadèmic 2023-2023 han rebut, de manera simbòlica, els kits de robòtica i programació, en un acte celebrat aquest dilluns en CEIP Blanquerna (Pont D’Inca).

 

En la VIII Edició de RetoTech, la Fundació Endesa concedirà 17 premis als projectes presentats, tres premis nacionals i 14 premis locals. 

 

Entre els centres d’educació Primària participants són:CEIP Blanquerna

CEIP Guillem Frontera Pascual

CEIP Badies

CIDE

CEIP Sa Celler

CSFA Sa Pobla

Col·legi Balmes

CEIP Sa Indioteria

CEIP Antònia Alzina.

 

D’altra banda també han estat seleccionats  els centres d’educació secundària següents: 

Col·legi de Verge del Carme

IES Balàfia

IES Són Pacs

IES Arxiduc Lluís Salvador

IES Quartó de Portmany

IES Marratxí

IES Politècnic

CEIP i ESO Són Quint

IES Port D’Alcúdia, 

Col·legi de l’Assumpció

IES Sa Colomina

IES Són Rullan

IES Binissalem 

IES Albuhaira.  

RESOLDRE UNA NECESSITAT REAL DEL SEU ENTORN

 

Aquests centres seran reptats a crear un projecte que inclogui robòtica, programació i impressió 3D i una aplicació integrada, que resolgui una necessitat real del seu entorn, com pot ser un sistema de reciclatge automatitzat per a les seves aules o un aparell que faciliti l’aprenentatge d’alumnes amb necessitats especials.

 

En aquest sentit, els docents que participen en RetoTech rebran una formació centrada en robòtica, disseny i impressió 3D per a poder ensenyar els alumnes i desenvolupar els projectes tecnològics.

 

Quan els centres educatius estiguin dotats amb tot el material tecnològic d’última generació, podran començar a preparar els seus projectes tecnològics.Un dels objectius serà  presentar-los al final d’aquest curs acadèmic.

 

Us animam a participar en properes edicions i a seguir el projecte a través de la nostra web.