Inaugurada l’Aula Steam al Centre Bit de Menorca

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, va inaugurar el passat  dijous 27 d’octubre l’Aula Steam del Centre Bit de Menorca, acompanyat de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández; del delegat d’Educació a Menorca, Joan Marqués, i de la cap de servei de Tecnologies de la Informació a l’Educació, Yolanda Martínez.

El laboratori del Segle XXI

L”Aula Steam “és un laboratori del Segle XXI”, en el qual la ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtica s’integren amb eines digitals i físiques per a construir una comprensió interdisciplinària de la realitat.

 

La Conselleria i el Centre Bit de Menorca tenen una col·laboració per la qual el Centre Bit posa a la disposició d’Educació la seva Faplap i l’espai per a dinamitzar activitats de robòtica, maker i emprenedoria per a arribar als centres educatius de Menorca.

Des  d’IBSTEAM i el STIE es dinamitzen els espais, aquí es faran les  formacions del programa RobotIB, ESERO i competències digitals. La primera d’aquestes formacions començarà el proper mes de novembre amb el curs d’Iniciació i actualització al Crumble que està destinat a professorat de secundària. Es treballarà amb l’objectiu de donar un ús extra a l’aula Steam i obrir l’espai també per a tallers de robòtica dins d’altres programes com Salut Jove, taller de robòtica d’alumnes d’altes capacitats i altres col·laboracions amb entitats externes com Retotech, Digicraft o UIB. 

La Conselleria col·labora amb Smart i Crambo mitjançant un conveni per a dotar l’espai amb els mitjans necessaris per a treballar la metodologia de l’aula del futur.

Punt de referència per als docents en competència digital a Menorca

Cal  destacar  que a partir de novembre també serà el punt de formació del programa RobotIB i ESERO i el punt de referència per als docents en competència digital. 

Si voleu contactar per tenir més informació ho podeu fer adreçant-vos a Luis Miguel García  o bé al telèfon 610031085.