Nanosatèl·lits meteorològis fets a les Illes Balears

Fomentar l’acostament de les tecnologies de fabricació digital a la població és l’objectiu del projecte KUBESAT, impulsat per la Universitat de les Illes Balears. Joves estudiants de secundària de tres laboratoris de fabricació digital, ubicats a Mallorca, Menorca i Eivissa, han elaborat tres nanosatèl·lits meteorològics, han participat un total de 90 joves de les Illes Balears. Els aparells seran llençats a l’atmosfera per recollir dades. De fet, el llançament està previst per demà divendres, si el temps ho permet. 
Els tres primers nanosatèl·lits han estat fabricats a les Balears a partir de materials fets a través de la impressió digital.
Els tallers de KubeSat han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Binissalem i el Casal de Cultura de Can Gelabert, l’Ajuntament d’Eivissa, i els laboratoris FABLab d’Eivissa i Menorca, el Districte 07800 i el Centre BIT de Menorca i el CEP IBSTEAM.
Molta sort i enhorabona a tots per la feinada!!
Feu clic als titulars que hem recollit si voleu tenir més informació sobre aquest projecte KUBESAT.