El CEIP S’Olivera guanya el “SuperReto Digicraft”

\El CEIP S’Olivera participarà de la gran final nacional que se celebrarà el 14 de juny a Madrid

El CEIP S’Olivera de Santa Eulària des Riu ha estat el guanyador autonòmic de la II Edició del ‘SuperReto DigiCraft’ a les Illes Balears, de la Fundación Vodafone España. Ahir, la directora general de la Fundació Vodafone España, Gloria Placer, juntament amb la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, han lliurat els premis en el Col·legi d’Educació Infantil i Primària S’Olivera d’Eivissa.

 

El “SuperReto” consisteix en un concurs en el qual estudiants de Primària, que formen part del programa ‘DigiCraft en tu cole’, desenvolupen els seus propis projectes per a aconseguir un impacte social i mediambiental, remarcant les competències digitals adquirides durant l’any.

 

El col·legi guanyador d’aquesta final autonòmica ha estat la classe de 5è A del CEIP S’Olivera de Santa Eulària des Riu en la categoria de 9 a 12 anys amb el seu projecte ‘Crearboleitor’, una proposta innovadora que ha buscat solucions a la desforestació plantejant la creació d’un robot que planta arbres utilitzant la IA per a reconèixer la matèria orgànica. Amb el seu projecte, l’equip ha demostrat haver adquirit importants competències digitals com la gestió d’informació en la xarxa i la creació de continguts digitals, posant èmfasis en el bon ús de la tecnologia i d’altres competències transversals com la col·laboració.

Tecnologia i conscienciació mediambiental

Així, enguany ‘SuperReto DigiCraft’ s’ha vinculat al tema “Acció pel planeta”, i tots els projectes presentats han presentat solucions a un dels següents tres problemes mediambientals: l’extinció de les espècies, la contaminació o els incendis forestals. Les aules que han decidit presentar-se han hagut de resoldre el repte de manera grupal, de manera que la classe sencera ha hagut de crear de manera col·laborativa un invent que, en format maqueta, donés amb la solució. A més, per a complir amb els requisits, el projecte presentat havia de fer ús d’almenys un material tecnològic estudiat durant el curs DigiCraft.

L’equip guanyador ha rebut com a premi un kit tecnològic valorat en 300€, un trofeu commemoratiu per al centre i material promocional per a l’aula. La classe guanyadora participarà el pròxim 14 de juny en la SuperFinal Nacional, que se celebrarà en la seu de Vodafone a Madrid i a la qual acudiran els 10 equips guanyadors de les diferents Comunitats i, d’entre ells, es triaran els dos equips guanyadors a nivell nacional.

Altres projectes de les Illes Balears que han estat també destacables són la “Gasolinera Sostenible” de l’aula 5è B també del CEIP S’Olivera, a Eivissa; i el “Joc de Cartes” per a lluitar contra la desforestació i l’extinció de les espècies de l’aula 5è A del CEIP Son Ferrer, a Mallorca.

DigiCraft és una iniciativa de la Fundació Vodafone Espanya que, mitjançant la col·laboració amb les Conselleries d’Educació de les Comunitats Autònomes, es presenta a les aules com un itinerari formatiu que pretén despertar en l’alumnat l’interès pel món digital, ampliant les seves competències digitals a través del joc i l’experimentació.

 

A l’actualitat, 14 centres de primària participen del projecte DigiCraft, 10 a Mallorca, 3 a Eivissa i 1 a Formentera. 

Si voleu més informació sobre la iniciativa Digicraft podeu contactar amb el correu ibsteam@ibsteam.cat estarem encantats d’ajudar-vos.