Informació per facilitar l’acollida de població ucraïnesa. Amb recursos d’altres comunitats sobre llengües i enllaços d’interès.

Recursos digitals per a docents i famílies per atendre la població refugiada d’Ucraïna.

A banda de seguir les Orientacions per l’ organització del centre per acollir  l’ alumnat refugiat

facilitades aquesta setmana per la Conselleria d’Educació i Formació Professional. Tot seguit us deixam una sèrie d’aplicacions i enllaços que esperam us siguin útils per donar resposta de qualitat a la població refugiada d’Ucraïna.

Benvinguts a les Illes Balears!

 

Hola, bon dia i benvinguts al centre IBSTEAM.

 

Com esteu?    

 

Com et diuen?

 

Volem ajudar-vos, com ho podem fer?

 

Què necessiteu? 

Ласкаво просимо на Балеарські острови!

 

Привіт, доброго ранку і ласкаво просимо до центру IBSTEAM.

 

 

Як справи?

 

як вони тебе називають?

 

 

Ми хочемо вам допомогти, як ми можемо це зробити?

 

 

Що тобі потрібно?

 

 

 

Voleu escoltar-ho en Ucraïnès?

https://talkandcomment.com/p/0e5a815f6057f9f481781169

 

L’aplicació per android Google Lens:

 

Potser serà l’eina més fàcil i ràpida per comunicar-vos. Podreu traduir ràpidament el missatge capturat pel vostre mòbil. Mirau les dues captures que teniu aquí d’exemple.

 

4 millors traductors

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobiletranstorapps.all.languages.translator.free.voice.translation

NFORMACIÓ ADDICIONAL

Actualitzada

26 de març de 2022

Mida

16M

Instal·lacions

10.000.000+

Versió actual

3.9

Requereix Android

5.0 i versions posteriors

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.translator

Translator supports the following languages:  Afrikaans, Arabic, Arabic (Levantine), Bangla, Bosnian (Latin), Bulgarian, Cantonese (Traditional), Catalan, Chinese Simplified, Chinese Traditional, Croatian, Czech, Danish, Dari, Dutch, English, Estonian, Fijian, Filipino, Finnish, French, German, Greek, Gujarati, Haitian Creole, Hebrew , Hindi, Hmong Daw, Hungarian, Icelandic, Indonesian, Irish, Italian, Japanese, Kannada, Kazakh, Korean, Kurdish (Central), Kurdish (Northern), Latvian, Lithuanian, Malagasy, Malay, Malayalam, Maltese, Maori, Marathi, Norwegian, Odia, Pashto, Persian, Polish, Portuguese (Brazil), Portuguese (Portugal), Punjabi, Queretaro Otomi, Romanian, Russian, Samoan, Serbian (Cyrillic), Serbian (Latin), Slovak, Slovenian, Spanish, Swahili, Swedish, Tahitian, Tamil, Telugu, Thai, Tongan, Turkish, Ukrainian, Urdu, Vietnamese, Welsh, Yucatec Maya.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Actualitzada

4 d’abril de 2022

Mida

64M

Instal·lacions

50.000.000+

Versió actual

4.0.506i 41bd0342

Requereix Android

5.0 i versions posteriors

https://play.google.com/store/apps/details?id=at.nk.tools.iTranslate

Supported languages & dialects for translation:

Afrikaans, Albanian, Arabic, Armenian, Azerbaijani, Basque, Belarusian, Bengali, Bosnian, Bulgarian, Catalan, Cebuano, Chichewa, Chinese (Simplified), Chinese (Traditional), Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Esperanto, Estonian, Filipino, Finnish, French, Galician, Georgian, German, Greek, Gujarati, Haitian Creole, Hausa, Hebrew, Hindi, Hmong, Hungarian, Icelandic, Igbo, Indonesian, Irish, Italian, Japanese, Javanese, Kannada, Kazakh, Khmer, Korean, Lao, Latin, Latvian, Lithuanian, Macedonian, Malagasy, Malay, Malayalam, Maltese, Maori, Marathi, Mongolian, Myanmar (Burmese), Nepali, Norwegian, Persian, Polish, Portuguese, Punjabi, Romanian, Russian, Serbian, Sesotho, Sinhala, Slovak, Slovenian, Somali, Spanish, Sundanese, Swahili, Swedish, Tajik, Tamil, Telugu, Thai, Turkish, Ukrainian, Urdu, Uzbek, Vietnamese, Welsh, Yiddish, Yoruba, Zulu

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.translate

S’ofereixen traduccions entre els idiomes següents:

afrikaans, albanès, alemany, amhàric, anglès, àrab, armeni, àzeri, basc, bengalí, bielorús, birmà, bosnià, búlgar, cambodjà, castellà, català, cebuà, coreà, cors, crioll d’Haití, croat, danès, eslovac, eslovè, esperanto, estonià, finès, francès, frisó, gaèlic escocès, gallec, gal·lès, georgià, grec, gujarati, haussa, hawaià, hebreu, hindi, hmong, hongarès, igbo, indonesi, irlandès, islandès, italià, japonès, javanès, jiddisch, kannada, kazakh, kurd, laosià, letó, lituà, llatí, luxemburguès, macedònic, malai, malaiàlam, malgaix, maltès, maori, marathi, mongol, neerlandès, nepalès, noruec, Oriya, paixtu, persa, polonès, portuguès, punjabi, quirguís, romanès, Ruandès, rus, samoà, serbi, sessoto, sindi, singalès, somali, suec, sundanès, swahili, tadjik, tagal, tai, tàmil, Tàtar, telugu, turc, Turcman, txec, ucraïnès, Uigur, urdú, uzbek, vietnamita, xhosa, xinès (simplificat), xinès (tradicional), xixewa, xona, yoruba, zulú

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Actualitzada

31 de març de 2022

Mida

Varia segons el dispositiu

Instal·lacions

1.000.000.000+

Versió actual

Varia segons el dispositiu

Requereix Android

Varia segons el dispositiu

Aplicació només per Iphone i ipad

 

https://apps.apple.com/es/app/hablar-y-traducir-traductor/id804641004

Materials d’altres CCAA que us poden ser útils per atendre alumnat d’Ucraïna. (ucraïnès i rus)

Guia de conversa català-ucraïnès de la Generalitat Valenciana.  Conté 18 pàgines amb vocabulari bàsic i expressions habituals. Descarrega-la aquí

Dades a tenir en compte entre el 20 i 30 % de la població ucraïnesa té la llengua russa com a llengua materna. Per aquest motiu també us falicitam un enllaç a una Guia de conversa de la Generalitat Valenciana. Rus- català on teniu més de 250 pàgines d’informació que us serà molt útil per comunicar-vos amb l’alumnat i les famílies refugiades.

 

 

 

 

Vocabulari d’expressions freqüents que trobareu en 5 llengües:

 

Aquí trobareu informació interessant. Un recull en 5 llengües i apunts sobre pronúncia.

Catalàcastellà–ucraïnès–rus–anglès 

https://ceice.gva.es/va/web/dgplgm/acollida-ucraina

 

Materials gratuïts a internet sobre la llengua ucraïnesa: 

Altres 3 pàgines per conèixer, practicar i ampliar el vocabulari bàsic ucraïnès-català, amb possibilitat d’escoltar la pronúncia.

https://www.dict.com/ucraines-catala-memoritzar

https://www.50languages.com/vocab/learn/ca/uk/11/

Material elaborat per Linguapax amb informació rellevant sobre Ucraïna i la seva llengua i cultura.  Linguapax