La Conselleria d’Educació i Recerca adquirirà 3.000 chromebooks per arribar a l’alumnat amb dificultats de connectivitat

L’equip IBSTEAM hem rebut l’encàrrec de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca d’executar aquest pla i fer-ho amb la màxima celeritat i les màximes garanties. Podeu consultar la notícia completa aquí

Són molts els punts a tenir en compte en aquesta tasca:

  • L’elecció del dispositiu, en unes circumstàncies difícils on els sistemes d’abastiment i transport, així com el procés de fabricació estan condiciones per l’estat d’alarma a nivell estatal i també a nivell global.
  • L’enrolament del dispositiu dins el domini del centre.
  • La definició de polítiques d’ús del dispositiu. Per exemple, els permisos que tendrà, les possibilitats comunicatives, les eines accessibles, les normes de seguretat, la connexió sempre a través de l’adreça educativa que disposa l’alumnat
  • La instal·lació d’inici de totes aquelles aplicacions i extensions educatives que l’alumnat precisarà per fer les tasques educatives des de ca seva.
  • La coordinació amb els centres educatius i els seus coordinadors TIC per ajustar de manera coordinada la posada en marxa del dispositiu que haurà de fer l’alumne/a a ca seva.

Finalment des de l’equip estam dissenyant un PLA DE DIGITALITZACIÓ que recull les línies formatives que s’hauran de dur a terme els propers mesos. La formació del professorat és fonamental per poder fer front a aquesta realitat. Per això s’incrementarà l’oferta formativa a distància en forma de:

  • cursos
  • nano cursos massius en línia
  • webinars
  • tutorials d’ús d’eines

La idea és dissenyar un pla que permeti a tot el professorat de les Illes Balears poder fer front a una situació excepcional i estar preparat per períodes llargs de suspensió de classes.