Jo també vull ser científica

Amb motiu de l’11 F Dia internacional de la Dona i la Nina en la ciència, la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, a través del CEP IBSTEAM, posa en marxa un concurs de vídeos escolars amb l’objectiu de visibilitzar el paper de la dona en la ciència i de fomentar les vocacions científiques entre les nines. Per això, els participants hauran d’elaborar un anunci adreçat a conscienciar el públic de l’existència d’una bretxa de gènere en els camps científics i de motivació de les noves generacions.

El concurs està adreçat a grups de 3 alumnes dels centres educatius de les Illes Balears, els quals crearan els seus vídeos per optar als premis del concurs.


Bases del concurs


Pòster del concurs


Autorització drets imatge


Vídeos guanyadors

Recursos:

#No more Matildas

T’imagines què hauria passat si Einstein hagués nascut dona? Idò molt probablement avui no sabríem qui és. I és que els mèrits dels seus descobriments se’ls hauria emportat algun company de recerca… o fins i tot el seu marit.
Aquest fenomen, que es coneix com Efecte Matilda, senyala la injustícia que ha ignorat, de forma sistemàtica, les troballes de brillants científiques al llarg de la història.
#NoMoreMatildas és una campanya de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues que cerca denunciar les conseqüències de l’Efecte Matilda.

Mujeres en la ciencia

Una col·lecció de recursos didàctiques de la campanya #científicasCASIO per visibilitzar a científiques, rompre els estereotips de gènere i donar un referent en l’entorn STEAM.
Material disponible en català.

Ellas inspiran

La iniciativa EllasInspiranSTEM d’ESERO Spain, naix amb l’objectiu de visibilitzar a dones que treballen dins l’àmbit aeroespacial i tecnològic, amb l’objetiu de que serveixin d’exemple per fomentar les vocacions científiques entre el públic femení.

Hi col·laboren: